ОИ Старинен Пловдив“ организира Ден на отворени врати“ във връзка със

...
ОИ Старинен Пловдив“ организира Ден на отворени врати“ във връзка със
Коментари Харесай

ОИ „Старинен Пловдив“ организира „Ден на отворени врати“ за безплатни консултации по програма „Да съхраним ЗАЕДНО Старинен Пловдив“

ОИ „ Старинен Пловдив “ провежда „ Ден на отворени порти “ във връзка със старта на стратегия „ Да съхраним ЗАЕДНО Старинен Пловдив “, по която ще се финансират начинания по консервацията и реставрацията на фасади и художествени детайли на здания, ЧАСТНА СОБСТВЕНОСТ, находящи се на територията на АИР „ Старинен Пловдив “.

На 11 и 12 юни, събота и неделя, от 10.00 до 14.00 часа в Управлението на ОИ “Старинен Пловдив “ на ул. “Константин Стоилов “№50, екип от специалисти ще дава уточнения по изискванията на програмата, ще дава отговор на въпроси и ще дава съвещания на заинтригувани лица, които имат намерение или към този момент са почнали да приготвят документи по програмата.

Припомняме, че общият размер на финансов запас за 2022г, гласуван от Общински съвет е 60 000лв. По програмата на конкурсен принцип се утвърждават и финансират действия, касаещи недвижими парцели, намиращи се на територията на АИР „ Старинен Пловдив “, свързани с правене на капиталови планове за консервация и реституция на фасади и художествени детайли на обекти и тяхното координиране от Министерство на културата, включително се финансират и разходи/ административни такси/ за координиране на плана в сходство със Закона за културното завещание. Максималната сума, за която може да кандидатства едно лице, притежател на неподвижен парцел, е 10 000лв.

Могат да аплайват български и задгранични юридически лица и физически лица, навършили пълноправие, които са притежатели на неподвижен парцел, попадащ в териториалните граници на АИР „ Старинен Пловдив “. Право да аплайват имат и притежатели, чиито парцели са в режим на съсобственост, в това число с страната и общината, както и здания или парцели, намиращи се в режим на етажна благосъстоятелност, при положение, че е реализирано цялостно единодушие на всички притежатели. Лица, притежатели на няколко обекта, могат да получат финансиране на проектирането за всеки обект, отговарящ на условията на Програмата. За един обект може да се получи финансиране единствено еднократно.

Подадените документи се одобряват в период до 04.07.2022г. в Управлението на ОИ “Старинен Пловдив “, ул. “Константин Стоилов “№50 всеки работен ден от 9,00ч.-17,30ч.

Документи могат да се подават и по електронен път на адрес:, подписани с електронен автограф на кандидатстващото за финансиране ФЛ или Юридическо лице.

Наборът от нужните за кандидатстване по Програмата документи са под формата на приложение към програмата, която е оповестена на уеб страницата на ОИ “Старинен Пловдив “:
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР